DIALOG – Ministrul Economiei, Gheorghe Șimon, și comisarul european Corina Crețu, despre stadiul procesului de specializare inteligentă din România

0
202
Corina Crețu și Gheorghe Șimon

STRATEGIE. Ministrul Economiei, Gheorghe Șimon, și comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu, au discutat, la Bruxelles, despre stadiul procesului de specializare inteligentă în România, precum și despre inițiativa „Regiuni mai puțin dezvoltate”. Conform Reprezentanței Comisiei Europene la București, oficialul european a subliniat necesitatea lansării unei strategii de specializare inteligentă în toate regiunile din țară.

 

„Domeniile de specializare inteligentă ale României, ca parte a strategiei naționale de cercetare, inovare și dezvoltare, se află în diferite etape ale dezvoltării și implementării în regiuni. În acest sens, este extrem de important ca autoritățile din România să consolideze cooperarea dintre nivelul regional și cel național. În plus, regiunile din România și autoritățile centrale pot beneficia de experiența internațională, facilitată de Comisia Europeană”, a precizat Corina Crețu.

 

În ultimii doi ani, Comisia a acordat un sprijin special regiunilor Nord-Est și Nord-Vest pentru a utiliza mai bine fondurile europene disponibile și a spori impactul și eficacitatea acestora. Această inițiativă s-a axat pe o specializare regională inteligentă și putem spune ca este un real succes fiindcă avem rezultate concrete. Au fost elaborate o serie de proiecte bune și inovatoare care vor fi sprijinite de FEDER prin Programul Operațional Regional.

 

Concluzia este că se dorește implementarea acestui proiect de succes la nivelul tuturor regiunilor din România, serviciile Comisiei Europene fiind disponibile pentru a sprijini autoritățile din România, inclusiv prin acordarea de asistență tehnică suplimentară.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here