DENUMIRE SCHIMBATĂ – Aeroportul Internaţional Baia Mare se va numi Aeroportul Internaţional Maramureş

1
1246

DEMERS. Să vă anunţăm încă ceva, în premieră, desigur, aşa cum v-am obişnuit. Aeroportul Internaţional Baia Mare îşi schimbă denumirea, primele demersuri administrative au loc chiar în acest moment. Noul nume va fi Aeroportul Internaţional Maramureş.

 

În şedinţa Consiliului Local Tăuţii Măgherăuş, care se desfăşoară chiar acum, se va decide, printr-o Hotărâre, acordarea avizului de principiu privind modificarea denumirii actuale a aeroportului – Tăuţii Măgherăuş trebuie să se pronunţe prin acest act administrativ pentru că aeroportul se situează în raza sa administrativă. Următorul pas este Hotărârea Consiliului Judeţean, care va consfinţi noua denumire a singurului aeroport din Maramureş.

 

Aeroportul Baia Mare a fost înfiinţat pe actualul amplasament în anul 1964, pista având lungimea de 1400 de metri (în 1979, pista a fost prelungită până la 1.800 de metri). În 22 decembrie 2015 a încetat operarea tuturor categoriilor de aeronave pe Aeroportul Internațional Baia Mare, fiind începute lucrări de extindere și modernizare a suprafețelor aeroportuare, pista fiind prelungită până la 2.150 de metri lungime și 45 de metri lățime – actuala portanță a pistei este de minim PCN 57. De asemenea, sunt modernizate căile de rulare și platforma de îmbarcare-debarcare.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. Toate aeroporturile europene trebuie sa poarte un nume. ,,Nume,, insemnad un prenume si un nume al unei personalitati locale care poate da valoare viitorului (sper) , viitorului program de branding al entitatii publice sau private care face anuntul.
    ,,Maramures,, nu e o solutie de branding pentru ca nu poti sa te inregistrezi ca ,,Stapan,, pe ceea ce reprezinta un simbol arhaic sau denumirea unei regiuni istorice.
    Mai exista o solutie, de nume, dar ea e legata de inexistenta unui program coerent de promovare a celei mai vechi enclave europene.
    Nu va mai bateti joc de Maramures ! Noroc cu actualul director al aeroportului care a mancat broasca, dar a facut pista.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here