DEMISIE – Florin Iordache, ministrul Justiției în cabinetul Grindeanu, și-a dat demisia în urma scandalului politic și social generat de OUG 13

0
198

S-A DUS SĂ PLECE PUȚIN. 9 februarie, ora 14:45: Florin Iordache a anunțat în urmă cu puține momente că, în urma discuțiilor avute cu premierul Sorin Grindeanu, pe tema asumării responsabilităților pentru problemele generate de adoptarea Ordonanței de Urgență 13/2017 (care prevede anumite modificări cel puțin discutabile ale Codului Penal și celui de Procedură Penală), a decis să demisioneze din funcția de ministru al Justiției.

 

O astfel de măsură a fost, de altfel, anticipată de Sorin Grindeanu încă din seara zilei de 4 februarie, când acesta a anunțat oficial decizia Guvernului de a abroga OUG 13, în urma presiunilor străzii. Premierul remarca atunci că ministrul Justiției va fi chemat să își asume responsabilitatea pentru adoptarea acestei Ordonanțe, care a provocat ample tulburări sociale și a produs un grav prejudiciu de imagine atât Guvernului, cât și alianței politice aflate la guvernare.

 

„De când am venit la Ministerul Justiției, mi-am propus și am efectuat toate demersurile legale pentru a remedia o serie de probleme existente și destul de sensibile. Așa cum ați văzut și dumneavoastră, toate inițiativele asumate sunt legale și constituționale. Proiectele propuse s-au aflat în dezbatere publică, organizată de Ministerul Justiției, iar acum sunt în dezbatere parlamentară. Cu toate acestea, pentru opinia publică nu a fost suficient, drept pentru care am hotărât să îmi inaintez demisia din funcția de ministru al Justiției”, a declarat Iordache, în scurta sa declarație de presă, susținută astăzi la Palatul Victoria.

 

Florin Iordache este ministrul cu cel mai scurt mandat din 1990 încoace. Nu există, în momentul de față, o variantă oficială pentru cel/cea care îl va înlocui pe ministrul Iordache (PSD) pe portofoliul rămas vacant, dar se speculează că fostul ministru al Justiției din cabinetul Cioloș – Raluca Prună (independent) – ar putea reprezenta o variantă surpriză propusă de premier.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here