UPDATE: DECIZIE-ȘOC – Șeful DNA din Maramureș, procurorul Ioan Ulici, vrea să părăsească DNA

0
4249
Ioan Ulici

CERERE. Procurorul șef al DNA – Biroul Teritorial Baia Mare, Ioan Ulici, care conduce instituția din 2011, a depus la Secţia de Procurori a CSM o cerere de încetare a activității în cadrul DNA. Cererea sa va fi analizată în ședința de marți, 12 iunie.

 

Decizia lui Ulici vine la puțină vreme după ce Curtea Constituțională a decis că eliminarea Laurei Codruța Kovesi de la șefia DNA de către ministrul Justiției este constituțională și trebuie pusă în practică de președintele României. De asemenea, Ulici a fost acuzat recent că a acceptat primirea unui premiu din partea unor politicieni PSD (prefectul Vasile Moldovan și președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, care este și președinte PSD la nivel județean și vicepreședinte la nivel național), procurorul primind în cadrul unei gale organizate de șeful PSD Maramureș diploma “Cinstea Maramureșului”.

 

Ulici activează în DNA din 12 aprilie 2011, în urma unei numiri în cadrul DNA – Serviciul Teritorial Cluj, iar din 7 noiembrie 2011 a fost repartizat la Biroul Teritorial Baia Mare. Numirea sa (prin delegare) în postul de șef al al DNA – Biroul Baia Mare a fost semnată de Kovesi, pe atunci procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, la propunerea lui Daniel Morar, pe atunci șeful DNA.

 

Ioan Ulici are o vechime în funcția de procuror și judecător de 23 ani (din care 20 ani ca procuror). Pe parcursul carierei, Ulici a fost procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Dragomirești, judecător la Judecătoria Sighetu Marmației, procuror la parchetele de pe lânga judecătoriile Baia Mare și Vișeu de Sus, Tribunalul Maramureș și DIICOT – Biroul Teritorial Maramureș.

 

UPDATE. Vineri, 8 iunie 2018, ora 20:00. Ioan Ulici a cerut oficial Consiliului Superior al Magistraturii să îi aprobe cererea prin care își încetează activitatea la DNA – Baia Mare și se întoarce la Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureș.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here