DECIZIE – Primarul PSD din Rona de Sus, în funcție de 22 de ani!, declarat incompatibil

0
3381
Ioan Romaniuc (foto: radiocluj.ro)

INTEGRITATE. Ioan Romaniuc, primarul comunei maramureșene Rona de Sus, în funcție din 1996, a fost declarat incompatibil de Agenția Națională de Integritate (ANI). Deși acesta îndeplinește de aproape 22 de ani funcția de primar, a comis o greșeală de începător în administrația publică locală, îndeplinind simultan, timp de aproape doi ani, în perioada 24 septembrie 2012 – 04 iulie 2014, funcţia de primar şi calitatea de membru în cadrul Consiliului de administraţie al Şcolii gimnaziale din comună, încălcând astfel Legea nr. 161/2003 (privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei). Ioan Romaniuc a fost ales pe listele PSD.

 

Tot ANI l-a declarat incompatibil și pe Toader Liviu Dunca, consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Bogdan-Vodă, pe considerent că în perioada 19 decembrie 2012 – 07 iunie 2016, firma administrată de soția sa (Violiv Mixt SRL) a furnizat produse către Primăria Bogdan Vodă și Şcoala Gimnazială din comună, fapt interzis prin aceeași Lege (161/2003).

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here