DECIZIE PRIMAR – Supermarketul Profi din Ferneziu va fi demolat: „A fost construit nelegal, fără nicio autorizaţie. Luni emit decizia de demolare!”

3
1762
Profi Ferneziu

AUTORIZAŢIE. Luni, 10 aprilie 2017, primarul interimar al municipiului Baia Mare, Marinel Rob, va semna autorizaţia de demolare a supermarketului „Profi” din Ferneziu, deţinut de societatea Profi Rom Food SRL. Magazinul a fost construit fără nicio autorizaţie, fiind inaugurat la începutul anului trecut.

 

„Am încercat să găsim o cale de intrare în legalitate a magazinului Profi din cartierul Ferneziu. Nu există. Ne-am sfătuit cu toţi factorii care puteau da o decizie prin care să-l menţinem şi să-l introducem în legalitate, am discutat inclusiv cu proprietarii, însă aceştia au refuzat să reducă dimensiunea magazinului cu două treimi, de la 600 de mp până la 200 mp, caz în care s-ar fi putut remite o autorizaţie de construire. Au refuzat. Ei nu au nicio autorizaţie, nici de construire, nici de funcţionare. Luni dimineaţă voi semna decizia de demolare a magazinului”, a declarat Marinel Rob, primarul interimar al municipiului Baia Mare.

 

Viceprimarul Cristian Niculescu-Ţâgârlaş a explicat că proprietarii supermarketului au fost amendaţi cu 20.000 de lei pentru că nu aveau autorizaţie de funcţionare. „În Primărie există documente care atestă existenţa construcţiei, însă acestea, ca şi contractele cu furnizorii de servicii utilitare, nu au fost semnate de nimeni. Adică nu au fost asumate de nimeni! Ce să facem? Să le dăm zilnic câte o amendă de 20.000 de lei? Dacă acolo se întâmplă vreo nenorocire, conducerea Primăriei este culpabilă pentru că a permis nelegal funcţionarea. Singura soluţie juridică e demolarea, intrarea în legalitate şi apoi remontarea magazinului”, a subliniat Niculescu-Ţâgârlaş.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

3 COMENTARII

  1. Un lucru nou care da un aspect frumos cocinei aleia de ferneziu se demoleaza. E mai bine sa fie acolo o gramada de moloz decat un magazin nou. Bravo autoritatilor, asa se face! Construiti voi ceva sa vad daca sunteti in stare.

  2. Și totuși trebuia găsită o soluție … Păcat acum in postul mare sa faci rău și celor care lucrează acolo și celor care se alimentează de acolo . Pentru orice altceva se găsesc soluții . Probabil un mediator ar știi cum sa pună problema , fără sa intervină orgoliile ca unul e mai tare ca cealaltă și poate , ca doar e simplu sa joci rolul lui Dumnezeu . Felicitari !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here