DECIZIE – „Judecătorii” PNL au decis anularea alegerilor interne nestatutare din Sighetu Marmației și repunerea în funcție a fostei conduceri: Onița-Ivașcu, din nou președinte

0
602
Daniela Onița-Ivașcu revine în funcția de președinte al PNL Sighetu Marmației

RĂSTURNARE DE SITUAȚIE. Demiterea din aprilie 2017 a fostei conduceri PNL Sighetu Marmației, precum și alegerile pentru actuala conducere, făcută cadou omului lui Ovidiu Nemeș, Alexandru Oros, au fost nestatutare. Decizia aparține Curții de Arbitraj PNL și conduce spre repunerea în funcțiile de conducere a celor demiși nelegal. Respectiv, în acest moment, președintele PNL Sighetu Marmației a redevenit avocat Daniela Onița-Ivașcu, iar biroul de conducere este format din persoanele care au ocupat repsectivele funcții în timpul mandatului acesteia.

 

Scandalul din filiala liberală din municipiul de peste Deal a exarcerbat la finalul lunii martie 2017, atunci când Comisia de Organizare a Alegerilor PNL Maramureş a decis retragerea funcţiei de preşedinte interimar a PNL Sighetu Marmaţei deţinută de Daniela Oniţa Ivaşcu şi retragerea atribuţiilor Biroului Permanent Local PNL Sighetu Marmaţiei. Practic, liberalii au demis” toată conducerea filialei Sighetu Marmaţiei. În funcţia de preşedinte interimar a fost numită Anişoara Mihali, consilier judeţean. De asemenea au fost numiţi membrii noului Birou Permanent Local PNL Sighetu Marmaţiei.

 

În 30 martie, întreg Biroului Politic Local (BPL) PNL Sighet, format din 59 de persoane, a înaintat o scrisoare deschisă preşedintelui interimar al PNL, Raluca Turcan, prin care cere demiterea Comisiei de Organizare a Alegerilor (COA) interne PNL Maramureș şi anularea deciziei cu emisă de COA Maramureş referitoare la dizolvarea BPL Sighetu Marmaţiei şi demiterea din funcţia de preşdinte interimar a Danielei Oniţa Ivaşcu, ca fiind nestatutară şi imorală.

 

Nu s-a ținut cont de nimic, au fost organizate alegeri, și acestea nestatutare, conform Curții de Arbitraj PNL, iar în funcție a fost impus Alexandru Oros. După o jumătate de an, iată, liberalii lui Orban au recunoscut greșelile comise în cazul alegerilor din Sighetu Marmației și au decis în consecință.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here