DECIZIE – În cinci localități din Maramureș, cursurile școlare au fost suspendate

0
240

IARNĂ. La solicitarea conducerii Inspectoratului Școlar Județean Maramureș, Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, condus de prefectul Vasile Moldovan, a decis astăzi, în ședință extraordinară, ca marți, 18 decembrie, să se suspende cursurile la unitățile de învățământ din Dumbrăvița, Boiu Mare, Șișești, Coltău și Remetea Chioarului.

 

Conform purtătorului de cuvânt al Instituției Prefectului, Dan Bucă, motivul suspendării cursurilor constă în evitarea îmbolnăvirii copiilor, în contextul în care unitățile de învățământ nu pot fi încălzite în lipsa alimentării cu energie electrică, iar prognoza meteorologică nefavorabilă și există posibilitatea producerii noi avarii în rețelele de alimentare cu energie electrică.

 

“Deficiențele în alimentarea cu energie electrică a unităților administrativ-teritoriale au fost cauzate de ninsoarea abundenta, dar și de faptul că nu s-a intervenit pentru asigurarea culoarelor de protecție în zona punctelor de transformare și a rețelelor de alimentare cu energie electrică”, a precizat președintele CJSU, prefectul Vasile Moldovan.

 

În cadrul întâlnirii s-a analizat și situația stocurilor de materiale antiderapante și problemele apărute în alimentarea cu energie electrică a consumatorilor. Directorul Electrica Baia Mare a confirmat că ninsoarea căzută în această dimineață a produs avarii la rețele și puncte de transformare din Băița, Coaș, Dumbrăvița, Șomcuta Mare, Fărcașa, Sîrbi.

 

Prefectul Moldovan a cerut să se monteze bariere pentru sectoarele de drumurile județene închise în perioada de iarnă, respectiv DJ 183 Runcu-Mara, DJ 183A Izvoare-Gutin, DJ 171E Stoiceni-Costeni, DJ108E Chelința-limită județ Sălaj, DJ 182B Băița de Sub Codru-limită județ Satu Mare, DJ 183C intersecție Șuior-Cavnic, DJ 185 Valea Muntelui-Petrova, DJ 109F Rotunda-Strâmbu Băiuț, DJ 186D Glod-Poienile Izei și DJ 109U Băiuț-Botiza.

 

În privința stocurilor de carburanți și materiale antiderapante necesare intervențiilor pe drumurilor publice din județ, Secția de drumuri naționale Baia Mare și SC Drumuri și Poduri SA au menționat că nu există nicio problemă în acest sens.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here