DECIZIE – Contestația desemnării operatorului pentru colectarea deșeurilor pe zona Baia Mare, respinsă: Drusal rămâne câștigătorul licitației

2
1407

SOLUȚIONARE. Desemnarea de către Consiliul Județean (CJ) Maramureș a câștigătorului licitației pentru operatorul care în următorii opt ani va colecta deșeurile din zona 1 (Baia Mare) în cadrul Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor (SMID) din județ a fost contestat de firma bucureșteană Supercom SA.

 

Cine e contestatarul

 

Contestatarul, Supercom SA, este controlat de fostul senator pesedist, iar apoi vicepreședinte al UNPR București, Ilie Ionel Ciuclea (foto dreapta).

 

Ciuclea deține controlul Supercom SA, prin familia sa (el deține 53%, Paul Ciuclea , Maria Cristina Ciuclea și Roxana Magdalena Georgescu Ciuclea câte 5,7%, iar soții Gheorghe Valentin și Florina Bubu, 30% în părți egale). “Fără legătură”: miliardarul Ciuclea este Mare Comandor al Ordinului Cavalerilor Templieri Masoni ai Ritului York din România, un apropiat al lui Neculai Onțanu (primarul Sectorului 2 București), proprietar al echipei de fotbal Juventus București (remarcat în presa sportivă națională după ce a declarat că-i pare rău că nu l-a băut pe Daniel Oprița, fost antrenor al echipei).

 

Supercom a câștigat licitația pentru colectarea și transportul deșeurilor, precum și pentru operarea SMID Bistrița-Năsăud. De asemenea, a câștigat cea mai importantă zonă din SIGD Hunedoara, colectarea deșeurilor pentru zona 4 Petroșani-Valea Jiului și, evident, operatorul serviciului de salubrizare în Sectorul 2 București (plus tot ce se poate în regatul lui Onțanu: deszăpezire, colectarea deșeurilor voluminoase și a aparate electrice etc.).

 

Rezultatul contestației

 

În urma licitației pentru operarea în Zona 1 (Baia Mare) a SMID Maramureș, Supercom SA București s-a clasat pe locul 2 (oferind un preț de operare mai mare decât câștigătorul licitației, Drusal SA) și a contestat în instanță, prin toate căile de atac, condițiile de colectare impuse de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Gestionarea Integrată a Deșeurilor Menajere Maramureș (ADIGIDM), entitate din care fac parte toate UAT-urile din județ și CJ Maramureș și care este manageriată de Sandu Vasile Hotima (director executiv – în dreapta foto sus).

 

A fost efectuată chiar și o expertiză juridică externă, iar deznodământul a fost că operatorul pentru Zona 1 Baia Mare a fost desemnat legal. În contextul în care Drusal SA, desemnat operatorul care va colecta în următorii opt ani, în SMID Maramureș, deșeurile din zona Baia Mare, operează în zonă de atâția ani, având baza de producție amortizată și deținând o stație proprie de sortare (printre alte argumente, în lipsa unei baze de sortare, cei de la Supercom ar fi fost nevoiți să ducă deșeurile cu containerele la Fărcașa și să achite costurile de sortare), era imposibil ca firma bucureșteană să ofere un cost de colectare mai mic.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

  1. Ma bucur ca a ramas Drusal. Oare ce ar trebui facut cu violatorii de natura respectiv Zetea , primarul Farcasei si toata gasca incompetententa de la Consiliul Judetean ??? Au inceput ilegal constructia depozitului de la Sirbi, si acum isi acopera ilegalitatile cu ilegalitati si mai mari ! Au facut foraje in 29 noiebrie 2017 pe pasunea comunei Farcasa fara acordul Consiliului Local Farcasa ! Acele foraje trebuiau facute in 2010 inainte de a decide locul ! Nu vor sa intelega ca judetul nu are nevoie de un depozit atat de mare, daca s-ar aplica metoda corecta, pentru a rezolva problema deseurilor reziduale ale judetului sunt suficiente 2 ha teren poluat. Ce minte pot avea cei ce insista in tradare si prostie sa finalizeze ecocidul de la Sirbi Farcasa ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here