DECIZIE – A fost înființat Complexul Sportiv Național „Lascăr Pană” din Baia Mare. Bonus: care e schepsisul cu noua entitate

0
958

COMPLEX SPORTIV. Miercuri, 10 octombrie 2018, Guvernul a aprobat (prin actualizarea unei anexe la o hotărâre ce datează din 2006 și care conține inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului) înfiinţarea Complexului Sportiv Naţional „Lascăr Pană”. Noua structură a fost creată în subordinea exclusivă a Ministerului Tineretului şi Sportului (precizare pentru cei care susțineau că această entitate va aparține unui parteneriat între minister, Consiliul Județean și Primăria Baia Mare).

 

Complexul Național Sportiv „Lascăr Pană” Baia Mare cuprinde Sala Polivalentă „Lascăr Pană”, Baza de Atletism, bazinele de înot (cel acoperit şi cel în aer liber), stadionul de rugby şi un Centru Medical de Refacere Sportivă care se va edifica prin modernizarea Hotelului Sport (păstrându-se spaţiile de servire a mesei și de cazare). De asemenea, la momentul anunțării inițiativei s-a vorbit și despre înființarea unei baze de pregătire pentru kaiac-canoe.

 

Conform hotărârii de astăzi, Complexului Sportiv Național ”Lascăr Pană” este o instituție publică cu personalitate juridică în subordinea Ministerului Tineretului și Sportului, cu sediul în municipiul Baia Mare, Bulevardul Unirii nr. 14A. Ce face complexul ăsta sportiv? Simplu: administrează baza materială (expusă mai sus) care este destinată cu prioritate pregătirii loturilor naţionale şi olimpice, precum şi organizării competiţiilor sportive de nivel naţional şi internaţional.

 

Când nu sunt organizate competiții naționale și internaționale, Complexul Sportiv Național ”Lascăr Pană” poate presta servicii de cazare și alimentație publică și altor persoane fizice și juridice la prețuri și tarife stabilite de Ministerul Tineretului și Sportului. Finanțarea Complexului Sportiv Național ”Lascăr Pană” se asigură din venituri proprii și din alocații de la bugetul de stat.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here