DECES – A murit Vasile Bârlea, fratele geamăn al fostului senator liberal Gheorghe Bârlea

0
736
sursa foto: Florentin Năsui

RECULEGERE. Pictorul sighetean Vasile Bârlea s-a stins din viață ieri, 17 ianuarie, în jurul orei 19, la Spitalul Municipal Sighet, unde se afla internat.

 

În vârstă de 65 de ani, născut pe 10 februarie 1951,  în Sighetul Marmației, Vasile Bârlea (frate geamăn al fostului senator de Maramureș Gheorghe Mihai Bârlea) a fost (și va rămâne) un renumit artist plastic și restaurator de talent, muzeograf  dedicat la Muzeul Maramureșului din Sighet și pictor înzestrat care a participat cu lucrări în ulei la numeroase expoziții de grup și expoziții personale în județ și în țară.

 

Personalitate activă și dăruită până la epuizare în tot cee ce întreprindea, Vasile Bârlea intră în panoplia marilor oameni de cultură români pe care i-a dat Sighetul.

 

Un gând pios la despărțire.

 

2mnews.ro



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here