CYBERMINDS – Echipa de robotică de la Colegiul „Lucaciu”, la First Tech Challenge România, competiția celor mai talentaţi elevi în tehnologie

0
488

ROBOTICĂ. Pentru al doilea an consecutiv, CyberMinds, echipa de robotică a Colegiului Naţional „Vasile Lucaciu” din Baia Mare, intră astăzi în concursul BRD First Tech Challenge România, cea mai importantă competiţie de profil din ţară. Evenimentul, care se desfăşoară în Sala Polivalentă din Bucureşti, îşi propune să încurajeze elevii de liceu să utilizeze principii de inginerie în domeniul roboticii, într-un mediu competitiv.

 

La ediția din acest an participă 1.400 de elevi, organizaţi în 92 de echipe din 49 de orașe, cele mai bune patru fiind desemnate să participe, ca reprezentanți ai României, la Campionatul Mondial de robotică din Detroit (SUA), cel mai mare eveniment de profil din lume. Ca număr de echipe participante la  FIRST Tech Challenge, România ocupă a treia poziție, după SUA și China.

 

Adus şi implementat în România, la nivel naţional, de Asociaţia „Naţie Prin Educaţie”, fondată de Dana Războiu, campionatul este gândit ca un concurs ce reuneşte cei mai talentaţi elevi în tehnologie, dar în care primează, pe lângă simţul de competiţie, şi spiritul de colaborare şi fairplay.

 

În acest an, pentru prima oară participă și două echipe din străinătate (respectiv de la două unități de  învățământ din Sankt Petrsburg – Rusia). Echipa băimăreană CyberMinds a fost a patra echipă înscrisă în concurs.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here