CUMPĂRARE DIRECTĂ – Fosta șefă a Fundației „Baia Mare 2021”, Mihaela Pușnava, alt contract de peste 5.000 de euro cu Primăria condusă de Cherecheș

0
2688
Mihaela Pușnava și Cătălin Cherecheș

ABONAMENT. Sereleul Agorapolis din Constanța, administrat de Mihaela Pușnava, fosta manager de strategie și dezvoltare a Fundației „Baia Mare 2021” (înființată de Primăria Baia Mare pentru a gestiona participarea urbei la competiția care a desemnat Capitala Culturală Europeană a anului 2021), a semnat un nou contract cu Primăria Baia Mare, condusă de Cătălin Cherecheș.

 

Dacă în luna mai, Pușnava primea 25.000 de lei pentru elaborarea în două zile (!) a planului de afaceri al viitorului incubator de afaceri al municipalității, iar în iulie primea 10.000 de lei pentru “memoriul justificativ de cercetare prealabilă pentru procedura de expropriere a spațiilor din Complexul Hotel-Restaurant Minerul”, de această dată va primi 24.000 de lei (echivalentul a 5.150 de euro) pentru „studiu de fezabilitate în implementarea sistemului ITS, e-ticketing și modernizarea stațiilor de transport în comun”.

 

Toate contractele au fost obținute prin cumpărare directă, după următorul scenariu. Pușnava depunea o ofertă Primăriei, după o zi se făcea un memoriu justificativ care conchidea că Primăria are nevoie de planul, memoriul, sau studiul propus de fosta șefă a Fundației „Baia Mare 2021”, iar după încă o zi se semna contractul.

 

Spre deosebire de contractele trecute, când timpul scurt de la semnarea și până la îndeplinirea contractului sugera că lucrarea era deja efectuată, de această dată Pușnava are timp 60 de zile lucrătoare pentru elaborarea studiului de fezabilitate prin care o să fim convinși ceea ce știm de zeci de ani, dar o să avem și stații de autobuz modernizate. Pe hârtie, în primă fază.

 

Pe lângă funcția îndeplinită în structura ong-istică din subordinea Primăriei, Pușnava a fost și “cel mai tânăr candidat” al Coaliției pentru Baia Mare, melanj politic din subordinea primarului Cătălin Cherecheș, creat exclusiv pentru alegerile locale din 2016.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here