CRUNTA INECHITATE – În Maramureș, 32.760 de lei cea mai mai mare pensie, iar cea mai mică… 1 leu

0
692
Foto: Alex Scott

PENSII. Să afli care este în realitate cea mai mare pensie dintr-un județ este o aventură similară cu tentativa de rezolvare a Ipotezei Riemann – o conjectura privitoare rădăcinile netriviale.

 

De ce-i dificil? Pentru că cuantumul unor pensii din România – cele numite “speciale”, „de serviciu” sau în alte moduri care le diferențiază de pensiile majorității – sunt secretizate, nefiind nici măcar calculate de casele județene de pensii.

 

Scrierea de față vă oferă un răspuns oficial (la solicitarea deputatului USR Maramureș Vlad Duruș), asumat de instituția abilitată (Ministerul Muncii și Justiției Sociale).

 

Conform acesteia, la momentul răspunsului (decembrie 2018), în Maramureș erau în plată 129 de pensii de serviciu, valoarea cea mai mare fiind de 32.760 de lei (echivalentul a peste 7.000 de euro). În balanță, cea mai mică pensie din județ era o pensie de invaliditate de… 1 leu.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here