CRIMA ORGANIZATĂ – Cinci maramureșeni care schimbau bancnote falsificate de 100 de dolari, reținuți de DIICOT

0
729

FALS. Falsificatori de bancnote de 100 de dolari americani, care plasau valuta falsă la case de schimb valutar sau prin schimbul valutei „la negru” au fost reținuți astăzi de ofițeri de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Maramureș și Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca. Procurorii DIICOT Maramureș au dispus efecturarea de percheziții la membrii unei grupări infracționale despre care există suspiciunea că a pus în circulație 12.300 de dolari americani, valută contrafăcută.

 

Conform anchetatorilor, în perioada octombrie-noiembrie 2016, membrii grupului infracțional s-au implicat în mod repetat în comiterea unor acte infracționale vizând procurarea, deținerea și punerea în circulație de valută contrafăcută (bancnote USD în cupiură de 100 unități), atât pe raza județului Maramureș (în mai multe localități), dar și pe raza județelor Satu Mare și Cluj, dar și în localități din Ungaria, din apropierea frontierei.

 

În cursul lunii noiembrie 2016, membrii grupului infracțional au efectuat astfel de plasări, cu acea ocazie fiind reținută de către autoritățile române de frontieră suma de 8.400 USD cu privire la care s-a confirmat contrafacerea. S-a reținut că membrii grupului infracțional au plasat până la această dată suma de peste 12.000 USD în bancnote contrafăcute. În cursul urmăririi penale s-au ridicat 64 de bancnote contrafăcute.

 

Cinci persoane au fost reținute în urma perchezițiilor, persoanele fiind audiate de procurorul DIICOT Maramureș. Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul polițiștilor din Cluj și Maramureș și al jandarmilor maramureșeni.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here