CORUPŢIE – Administratorii unei firme din Baia Mare, trimişi în judecată de DNA pentru dare de mită: „transportatorul” mitei şi cel mituit au scăpat deja cu pedepse cu suspendare

0
960
sursa foto: mediafax.ro

ROMATSA. Cazul „Mită la ROMATSA” face ultimii paşi spre sentinţă. Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupție (DNA) – Serviciul teritorial Cluj – Biroul Teritorial Baia Mare au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaţilor Pop Vasile şi Pop Mihai Vasile (tată şi fiu), la data faptelor administratori ai SC Mozigres Construct SRL Baia Mare. Cei doi sunt trimişi în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită în formă continuată.

 

Procurorii DNA susţin că în perioada 2013-2014, administratorii firmei Mozigres Construct SRL Baia Mare i-au remis inculpatului Dragomirescu Petre Gabriel, la data faptelor expert I în cadrul ROMATSA RA Bucureşti – Administraţia Centrală – Direcția tehnică – Serviciul investiții, suma de 49.200 lei.

 

Această sumă de bani a fost pretinsă şi primită de Dragomirescu în schimbul atribuirii către Mozigres Construct a unor lucrări privind renovări şi amenajări interioare în spaţiile aparținând Direcţiei Serviciilor de Navigaţie Aeriană Baia Mare, pentru buna derulare a contractelor și acceptarea la plată a unor situații de lucrări nereale, în condițiile în care toate facturile erau aprobate de către Romatsa RA.

 

Dragomirescu şi-a recunoscut faptele de care este acuzat (luare de mită în formă continuată și participație improprie sub forma instigării la infracțiunea de spălare de bani) şi a fost deja condamnat la 2 ani şi 11 luni de închisoare cu suspendare.

 

De asemenea, Traian Anton Riţiu (63 de ani), fostul director al Direcţiei Serviciilor de Navigaţie Aeriană Baia Mare (instituţie din subordinea Administraţiei Române a Serviciilor de Trafic Aerian ROMATSA RA Bucureşti) şi-a recunoscut în faţa DNA vinovăţia pentru săvârșirea infracţiunii de complicitate la infracţiunea de dare de mită, fiind deja condamnat la 1 an de închisoare cu suspendare. Speţa se judecă la Tribunalul Maramureş.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here