CONTRABANDĂ – DIICOT și Poliția de Frontieră, acțiune de amploare soldată cu 59 de persoane urmărite penal pentru un prejudiciu estimat la 700.000 de euro

0
424

GRUP INFRACȚIONAL. Procurorii DIICOT Maramureş și lucrători din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei, cu suport de specialitate asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale, au efectuat 16 percheziţii domiciliare în Maramureş, în cadrul unei acţiuni care vizează destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunii de contrabandă cu țigări din Ucraina.

 

Conform DIICOT, începând cu anul 2013, în Maramureş s-a constituit un grup infracţional organizat specializat în activităţi ilicite de contrabandă cu produse accizabile din tutun, provenite din Ucraina. Activitatea grupării s-a divizat pe mai multe paliere şi perioade diferite de timp, remarcându-se că inclusiv în prezent există preocupări în acest sens.

 

S-a dispus începerea urmăririi penale faţă de 59 de persoane cu privire la care s-a avut în vedere faptul că, în pofida unor capturi şi ridicări de bunuri traficate (efectuate de organele de urmărire penală pe parcursul cercetărilor), s-au reorganizat de fiecare dată şi au continuat activităţile ilicite, manifestând constant o ostilitate vădită şi adesea exprimată la adresa organelor poliţiei de frontieră.

 

Prejudiciul total se ridică la suma de peste 700.000 euro (peste 3.300.000 lei), fiind reţinute deja pe parcursul urmăririi penale 591 de baxuri cu ţigări (295.409 pachete de ţigări) provenite din activităţile ilicite de contrabandă ale grupării infracţionale.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here