CONFIRMARE – Băimăreanul Cristi Balaj candidează pentru funcția de președinte al FRF

1
1788
Cristian Balaj

ALEGERI. Membrii Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal (FRF) au decis astăzi, 12 ianuarie, ca alegerile pentru preşedinţia federației să aibă loc în 18 aprilie. Patru candidați s-au înscris până acum pentru președinția FRF, băimăreanul Cristi Balaj, fost arbitru FIFA, Florin Prunea (președinte al Poli Iași și fost portar al naționalei) și Marcel Pușcaș sunt contracandidații actualului președinte, Răzvan Burleanu.

 

Pavel Cristian Balaj s-a născut în 17 august 1971, în Baia Mare și a început să arbitreze meciuri de fotbal în 1994, în doar șase ani promovând în prima divizie și un an mai târziu fiind declarat cel mai bun arbitru din România. Este arbitru FIFA din 2003 și a arbitrat, din 2010, mai multe meciuri în UEFA Champions League, în același an fiind promovat de UEFA în categoria arbitrilor ”Elite Development”.

 

A condus peste 340 de meciuri în Liga 1 din România, fiind din acest punct de vedere pe locul 2 în clasamentul All Time. Și deține (alături de alți trei arbitri) al recordului celor mai multe finale de Cupa România arbitrate, 4, fiind și liderul clasamentului All Time al arbitrilor care au condus derby-ul clasic al României, Steaua – Dinamo (cu 9 astfel de meciuri oficiate). S-a retras din activitate în 19 decembrie 2016.

 

Este arbitrul român cu cele mai multe titluri de Cel mai bun arbitru din țară. Din iulie 2009, Cristian Balaj este cetățean de onoare al orașului Baia Mare, iar din martie 2010 este președinte al Asociației Județene de Fotbal Maramureș.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here