CONCLUZIE – Todoran (PMP): „PSD şi ALDE încalcă Constituţia. Nu vor reducerea numărului de parlamentari la 300”

0
139

PARLAMENTARI. Cetăţenii României au fost chemaţi în 2009, pentru a hotărî dacă Parlamentul va avea un număr de cel mult 300 de parlamentari. Convinşi de utilitatea acestui referendum, 7 milioane de români au votat atunci pentru reducerea numărului de parlamentari, arătând prin prezenţa uriaşă la urne că într-o democraţie, referendumul este expresia fundamentală a voinţei populare.

 

Ulterior, Curtea Constituţională a validat scrutinul, iar prin decizia nr. 682 din 27 iunie 2012 a precizat că referendumul din 2009, unde s-a votat pentru un Parlament cu cel mult 300 de membri, reprezintă o modalitate de exercitare a suveranităţii naţionale, iar rezultatul acestuia trebuie pus în mod obligatoriu în aplicare.

 

“În 2012, cât şi în 2016, în total dispreţ pentru alegătorii români, alegerile parlamentare s-au organizat după vechea lege care încalcă, în mod flagrant, voinţa populară şi decizia Curţii Constituţionale. Pentru a repara această nedreptate făcută poporului român, alături de colegii mei din Partidul Mişcarea Populară, am iniţiat modificare legii privind alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului, astfel încât să avem un Parlament cu doar 300 de membri.

 

Zilele trecute, legea propusă de PMP a trecut la Senat şi a ajuns la vot în comisiile de specialitate din Camera Deputaţilor. Aici, spre stupefacţia noastră, reprezentanţii PSD, ALDE şi UDMR au dat un vot negativ, s-au opus ca Parlamentul să aibă cel mult 300 de membri, în nemernicia lor sfidând astfel voinţa a 7 milioane de români. Suntem totuşi o ţară cu o populaţie prea mica si prea săracă pentru a întreţine din banii contribuabililor 465 de parlamentari.

 

Evident că un număr mai mic de aleşi ai poporului reprezintă pentru coaliţia penală PSD-ALDE o mare problemă, nemaiputând în viitor să-şi îndestuleze oamenii de partid cu o funcţie bine plătită şi cu un statut privilegiat. Majoritatea PSD-ALDE ştie să voteze doar legi în favoarea scăpării de puşcărie a conducătorului suprem Liviu Dragnea, urlă cu vehemenţă că respectarea deciziilor Curţii Constituţionale este universal obligatorie atunci când îşi urmăresc interesul personal, cum a fost cazul revocării lui Kovesi de la şefia DNA, dar toată această grupare adunată în jurul unui condamnat penal are nesimţirea să arunce la gunoi rezultatul referendumului din 2009.

 

Când vine vorba de respectarea a 7 milioane de români ce au votat pentru reducerea numărului de parlamentari la 300, atunci pentru PSD-ALDE nu mai contează nici respectarea deciziilor Curţii Constituţionale, nici aplicarea voinţei majorităţii, când ştiu că sunt în joc scaunele lor din parlamant, s-a încheiat cu democraţia şi respctarea legii”, a explicat deputatul Todoran.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here