CONCEPT – „Nu maşinile, nu profitul, ci oamenii sunt cel mai de preţ bun al firmei”

1
913

EVENIMENT. Pentru societatea băimăreană Ramira SA, cel mai important operator de pe piaţa românească a producătorilor de linii de asamblare şi roboţi din industria auto, anul 2017 vine nu doar cu noi provocări economice, ci şi cu o triplă aniversare: patru decenii de existenţă, cinci ani de apartenenţă la prestigiosul holding Chropyňská Group A.S. şi cea de-a treia ediţie a „Zilei porţilor deschise”.

 

„Nu maşinile, nu profitul, ci oamenii sunt cel mai de preţ bun al firmei ”

Tradiţie, performanţă şi suflet – aşa ar putea fi rezumate cele trei evenimente din existenţa singurei societăţi de producţie rămasă funcţională pe platforma industrială a Băii Mari – şi poate de aceea conducerea firmei şi a holdingului, reprezentată de Karl-Josef Heinrich (CEO Ramira) şi Robert Kudela (acţionar majoritar al Chropyňská Group A.S.), a conchis că „nu maşinile, nu profitul, ci oamenii sunt cel mai de preţ bun al firmei noastre. Fără ei nu pot fi construite maşinile şi nici nu poate fi obţinut profitul. Cu ei, însă, totul devine posibil.”

 

Evenimentul a fost oficiat de reprezentaţii gazdelor – Robert Kudela (venit din Republica Cehă, special pentru acest eveniment), managerul general Karl-Josef Heinrich, Dumitru Matei (cel care a salvat Ramira de la faliment şi care a fost proprietarul firmei până în anul 2013) – şi a beneficiat de prezenţa oaspeţilor oficiali, reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene. Însă cei mai importanţi, „actorii principali”, au fost angajaţii acestei fabrici de tradiţie din Baia Mare şi familiile lor, care au petrecut o după-amiază altfel la locul lor de muncă.

 

„Ziua porților deschise” la Ramira SA

„Ziua porţilor deschise e un eveniment pe care îl organizăm anual pentru angajaţii noştri şi pentru familiile şi cei apropiaţi lor. Aşa, fiecare poate vedea schimbările care s-au făcut în firma Ramira în anul ce a trecut şi este modul nostru de a le mulţumi celor care muncesc aici pentru efortul depus, dar de a le arăta şi recunoştinţa noastră familiilor angajaţilor pentru susţinerea şi înţelegerea pe care le-o arată acestora”, a precizat Karl-Josef Heinrich, CEO Ramira SA.

 

În afara tradiţionalului tur al fabricii, în care au fost prezentate maşini şi utilaje de ultimă generaţie, precum şi produsele realizate de societatea băimăreană, şi de discursurile de apreciere pentru eforturile depuse de toţi cei care fac parte din „Familia Ramira” pentru menţinerea acesteia în zona de excelenţă a economiei, fiecare invitat a petrecut în conformitate cu vârsta: cei mici, în zona de jocuri gonflabile, iar adulţii, în spaţiul rezervat servirii unor preparate delicioase.

 

La final, o constatare desprinsă după dialogurile cu Robert Kudela şi Karl-Josef Heinrich: eşti mai câştigat atunci când faci mai mult decât spui, nu atunci când spui mai mult decât faci.

 

Chropyňská Group A.S.

 

Holdingul Chropyňská Group A.S. este deţinut de trei ingineri cehi – Robert Kudela (acţionar majoritar), František Kudela şi Robert Sulma -, are în componenţă trei societăţi (Chropyňská strojírna din Cehia, Slavia Production Systems din Slovacia şi Ramira SA din România), peste 1.100 de angajaţi şi o cifră de afaceri anuală de peste 100 milioane de euro. În acest moment, Chropyňská Group A.S. este unul dintre cei mai importanţi operatori de pe piaţa auto mondială, în calitate de furnizor de echipamente, sisteme de sudare şi asamblare în industria auto.

 

Începând din 2013, Ramira SA este manageriată de Karl-Josef Heinrich. Are peste 400 de angajaţi şi o cifră de afaceri în creştere, previzionată în anul 2017 la peste 13 milioane de euro. Întreg profitul firmei este reinvestit în dezvoltarea tehnologică şi specializarea angajaţilor.

 

Firma băimăreană a devenit lider naţional pe piaţa producătorilor de dispozitive pentru linii de sudură şi montaj a caroseriei pentru industria auto şi principalul deziderat al societăţii îl reprezintă dezvoltarea departamentelor necesare pentru a putea onora comenzile producătorilor auto de la stadiul de proiectare şi până la cel de punere în funcţiune a liniile automatizate produse. Ramira SA lucrează direct cu producătorii auto Audi, Nissan, Dacia, Volkswagen, Mercedes, dar produce şi pentru alţi mari dezvoltatori din industria auto.



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. ” din respect pentru informație ”
    Cea dea treia fotografie din acest articol n-are legătură cu tema lui. Ea este o imagine luată cu două zile mai devreme, când foștii lucrători ai IMUAS s-au întâlnit pentru a aniversa 40 de ani de la semnarea actului de înființare, manifestare care a început cu o vizită la Ramira, succesoarea IMUAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here