COMPETITORI – Care sunt cele șase orașe cu care concurează Baia Mare pentru titlul „Capitala Tineretului din România”

0
309

COMPETIȚIE. A doua competiție organizată în cadrul unui program național care funcționează pe principii similare cu Capitala Europeană a Tineretului (titlu deținut de Cluj-Napoca în 2015), a atras un număr impresionant de candidaturi. Primul oraș din România care a purtat titlul Capitala Tineretului din România a fost Timișoara, în perioada 2 mai 2016 – 1 mai 2017, urmat de către Bacău, care va deține titlul până pe 1 mai 2018.

 

Cele șase orașe cu care va fi în competiție Baia Mare pentru obținerea titlului de Capitală a Tineretului din România sunt: Alba Iulia, Galați, Iași, Ploiești, Satu Mare și Suceava. Programul își propune să dezvolte modul în care autoritățile locale colaborează cu organizațiile neguvernamentale de tineret și cu mediul privat pentru a pune tinerii în centrul procesului de dezvoltarea urbană.

 

Orașul care va câștiga acest titlu va primi din partea Băncii Comerciale Române (BCR), co-inițiator al programului, un premiu în valoare de 50.000 de euro, ca punct de pornire pentru finanțarea proiectelor propuse de orașul câștigător al titlului și ca resursă disponibilă pentru contribuția proprie în atragerea de surse adiționale de finanțare.

 

Evaluarea proiectelor se va face de un juriu independent, format din reprezentanți ai sectorului neguvernamental de tineret, ai mediului privat, ai organizațiilor de tineret ale partidelor politice parlamentare și ai unor instituții publice. Prima etapă constă în evaluarea formei simplificate a candidaturilor, în urma căreia vor fi desemnate, în luna august, orașele finaliste. Ulterior, acestea vor depune candidaturile complete până în 15 octombrie, urmând ca orașul câștigător să fie anunțat în 12 noiembrie, în cadrul Summitului Tinerilor, care se va desfășura în Bacău, actuala Capitală a Tineretului din România.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here