COMPENSAȚIE – La Penitenciarul Baia Mare, cinci deținuți au fost puși în libertate ca urmare a intrării în vigoare a Legii Recursului Compensatoriu

0
393

LEGE NOUĂ. Intrată în vigoare Legea Recursului Compensatoriu, care vizează, printre altele, scăderea zilelor executate în condiții necorespunzătoare, a dus la punerea în libertate a 529 de persoane private de libertate (deținuți), cazurile altor peste 3.000 urmând să fie discutate curând, în prima comisie pentru liberare condiționată.

 

Din Penitenciarul Baia Mare, cinci persoane condamnate au fost puse în libertate în 19 octombrie, ca urmare a scăderii zilelor executate în condiții necorespunzătoare. De asemenea, în prima comisie pentru liberare condiționată vor fi discutate cazurile a 65 de deținuți. Legea 169/2017 (numită și a Recursului Compensatoriu și care a intrat în vigoare în 19 octombrie) prevede că la 30 de zile executate în penitenciar în condiții necorespunzătoare deținuții vor beneficia de 6 zile considerate executate.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here