COMEMORARE – 500 de ani de la apariția Reformației sărbătoriți printr-o manifestare culturală desfășurată azi în Piața Libertății din Baia Mare

0
602
Biserica Reformată din Baia Mare

MANIFESTARE. Sâmbătă, 17 iunie, între orele 8 și 22, în Piața Libertății din Baia Mare se va desfășura manifestarea culturală „Reformacioi Reformatus Festival”, eveniment al cărui scop îl constituie comemorarea a 500 de ani de la apariția Reformației (curent religios catolic propovăduit de reformatorul religios francez Jean Calvin, care a dus la apariția Bisericii Reformate). Majoritatea absolută a credincioșilor Bisericii Reformate sunt maghiari din România. Aceștia reprezintă 94,90%, în cifre absolute 665.343 de persoane, din totalul enoriașilor Bisericii Reformate din România. Limba liturgică este maghiara, iar în orașele mari din Vechiul Regat, de exemplu la București, se folosește și limba română.

 

Evenimentul aflat în desfășurare pe durata întregii zile de azi constă în desfășurarea unei slujbe religioase la scena dispusă în Piața Libertății, susținerea unor conferințe pe teme specifice comemorative, un program artistic susținut de copii și un spectacol de folclor, dansuri tradiționale urmate de un concert de muzică.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here