COD GALBEN – Mâine, pericol de inundaţii în Maramureş

0
123
Cod galben de inundații

AVERTIZARE. Hidrologii Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) au emis o atenționare „Cod galben” de inundații, valabilă pe râuri din bazine hidrografice din judeţul Maramureş, începând din această seară și până în dimineața zilei de vineri.

 

În intervalul 22 februarie, ora 20 – 24 februarie, ora 10, pe râurile din bazinele hidrografice Tisa (afluenții mici de pe sectorul românesc), Vișeu, Iza, Tur, Lăpuș, afluenții mici ai Someșului aferenți sectorului aval Dej (județele Cluj, Sălaj, Maramureș și Satu Mare), se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri importante de debite și niveluri, cu posibile depășiri ale Cotelor de atenție.

 

Aceste fenomene se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare în 23 februarie, în intervalul orar 6-16, pe afluenții mici ai râului Tisa (aferenți sectorului românesc), Tur, Lăpuș și Iza.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here