CĂLĂTORIE – „Mâna roşie”, sculptura amplasată anul trecut în Piaţa Cetăţii din Baia Mare, a ajuns în Portugalia

0
950
„Middle Way” - Bogdan Rața (foto: Cosmin Năsui)

ARTĂ. Sculptura monumentală „Middle Way” („Cale de mijloc”) a artistului român Bogdan Raţa, care a fost amplasată anul trecut, cu ocazia celebrării a 120 ani de artă în Baia Mare, în Piaţa Cetăţii, într-un proiect de susţinere a candidaturii municipiului la titlul de Capitală Culturală Europeană 2021, a ajuns în Portugalia.

 

Lucrarea de mari dimensiuni (3,5 m înălțime) a fost inclusă în programul „Moving Monuments” – dezvoltat de curatorul Cosmin Năsui şi care are ca scop itinerarea de lucrări de artă de mari dimensiuni în spații contemporane prestigioase din întreaga lume – şi va poposi, timp de 3 luni, pe faleza din Cascais cu ocazia celebrării a 100 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice între România şi Portugalia. Momentul inaugural va avea loc în 17 martie.

 

Bogdan Raţa este doctor în sculptură, predă la Universitatea de Vest Timișoara, şi a expus în Tel Aviv, Moscova, Liverpool, Veneţia, St. Petersburg, precum şi în Muzeul Naţional Brukenthal, Muzeul de Artă Timişoara sau Muzeul Naţional de Artă Contemporană Bucureşti.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here