BAIA MARE – Investiție de peste 4 milioane de euro pentru o nouă fabrică de arcuri

0
3473

INVESTIȚIE. O firmă nou-creată, apropiată de Aramis Invest Baia Mare, cel mai mare producător de mobilă din România, va deschide în municipiul de reședință al Maramureșului o fabrică în care se vor produce arcuri și casetoane de arcuri. Investiția totală este estimată la peste 4 milioane de euro, din care aproape jumătate va fi suportat din bugetul național, ca ajutor de stat pentru stimularea investițiilor cu impact major în economie.

 

Firma Stonevault SRL Baia Mare, este controlată de ginerele acționarului principal al Aramis Invest, Vladimir Iacob, respectiv Ioan Iacob-Floria (fost director Financiar Aramis Invest), căsătorit cu Natalia Iacob-Floria (director Resurse Umane Aramis Invest).

 

Firma a fost înființată în iulie 2018 (cu principalul obiect de activitate – industria de mobilier şi saltele) și a solicitat un ajutor de stat de aproape 9 milioane de lei (8.994.213 lei), în baza unui proiect în cuantum total de 19.106.858 de lei prin care înfiinţează o unitate de producţie pentru fabricarea de arcuri şi casetoane de arcuri. Ajutorul de stat a fost aprobat în baza schemei de ajutor de stat pentru stimularea investițiilor cu impact major în economie (pentru companiile care investesc creând noi locuri de muncă).

 

Stonevault (împreună cu alte companii din România) și-a depus proiectul pentru obținerea ajutorului de stat în prima tranșă de depunere a cererilor de finanţare, în septembrie 2018, chiar când a fost deschisă schema. Cum a reușit să se miște atât de repede? Pentru că proiectul acelei noi fabrici de arcuri era deja făcut, conducerea Aramis Invest discutând încă din vara acestui an construirea și dotarea tehnică a unității de producție, undeva pe platforma Aramis – în acest sens s-a depus chiar și un proiect, pentru obținerea acordului de mediu, de exemplu (deci, Aramis, cu sau fără ajutorul de stat, oricum își făcea fabrica de arcuri).

 

Aramis Invest, companie controlată de Vladimir Iacob (60%) şi Marius Selescu (40%), este cel mai mare producător de mobilă din România – 98% din producţia fabricii din Baia Mare este livrată către retailerul suedez IKEA -, anul trecut depășind, pentru prima oară, cifra de afaceri de 1 miliard de lei.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here