BAIA MARE – Factura inițială a iluminatului ornamental de sărbători în municipiu, 27.000 de euro, plătită pentru… Castane: urmează „etapa a II-a”

0
717

CONTRACT. Ilnic Electric, sereleul cu sediul în satul Merișor (Tăuții Măgherăuș) controlat de Ilie Ureche, a prestat deja „etapa I” (vorba sovieticului: Who Knows What This Means?) a deja tradiționalului contract privind montarea iluminatului ornamental de sărbători.

 

Nota de plată pentru acest serviciu este echivalentul a 27.000 euro (pentru statisticieni și contabili: 102.900 lei + 19.551 lei TVA). În aparență, ieftin ca braga. În fapt, cel mai probabil, e vorba de iluminatul ornamental de la Festivalul Castanelor 2017, în contextul în care durata desfășurării respectivului contract este 20 septembrie – 10 octombrie (perioada evenimentului menționat), iar operațiunea de montare a luminilor pentru sărbătorile de iarnă este în desfășurare chiar în acest moment.

 

Așa că, să mai așteptăm puțin nota de plată pentru etapa a II-a, a III-a… mă rog, cronologic, pentru a conchide cât ne costă închirierea ornamentelor care vor lumina orașul pe perioada sărbătorilor de iarnă 2017-2018. Spre comparație, în 2015 administrația publică a plătit 1,5 milioane de lei pentru decorarea cu lumini a orașului, iar în 2016 a plătit 670.000 de lei. Conform algoritmului, nota de plată pentru iarna lui 2017-2018 (ornamentele sunt demontate prin 10 ianuarie) ar trebui să fie cu 40% mai mici decât anul trecut.

 

Pronostic: vor fi mai mari :), pentru că… „ce oraș frumos!, / fabrici și uzine” (Alexandru Andrieș – Fabrici și uzine).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here