BAIA MARE – Din 4 în 4 ani: revine pe tapet exproprierea Restaurantului Chios de pe Câmpul Tineretului

0
1288
Restaurantul Chios, Baia Mare

EXPROPRIERE. Ultima dată când s-a vorbit public și oficial despre exproprierea Restaurantului Chios din Baia Mare a fost la finalul lunii martie 2014. Atunci, primarul Cătălin Cherecheș, a făcut un anunț în ședința Consiliului Local privind o posibilă expropriere într-un viitor apropiat, pentru că zona nu e potrivită pentru acel tip de edificii.

 

Ulterior, într-o descindere pentru verificarea lucrărilor din Parcul Municipal, a îndulcit soluția, menționând: “Dorința noastră este să regândim și zona de alimentație publică de aici, zona Chios, și mi-aș dori fie ca proprietarii să o refacă în acord cu proiectul, sau să facem o expropriere, astfel încât acest spațiu să fie unul frumos și să se încadreze în viitorul ambient al zonei”. De atunci au trecut fix patru ani, nu s-a întâmplat nimic edificator, așa că problema va fi repusă pe tapet.

 

Vineri, 30 martie, se va hotărî „efectuarea demersurilor în vederea preluării în patrimoniul Municipiului Baia Mare a imobilelor – teren şi construcţii – situate în Municipiul Baia Mare, Câmpul Tineretului nr.1A, identificate prin C.F. 14965 Baia Mare, pentru realizarea unui obiectiv de interes public” (e vorba despre un centru socio-cultural multifuncțional). De această dată, strategia are și termene.

 

Pasul 1: se va face un raport de evaluare pentru stabilirea valorii de piață a imobilelor, terenului și construcțiilor (toate aparțin firmei Orpac Impex, restaurantul și acareturile fiind în proprietatea lui Ioan Oroianu, fost director al Distrigaz (E.ON Gaz) Baia Mare)- vineri se aprobă disponibilizarea din bugetul local a banilor necesari întocmirii raportului.

 

Pasul 2: se mandatează Comisia de licitaţie pentru închirieri, concesionări, vânzări şi achiziţii de imobile să negocieze cu proprietarul (Ioan Oroianu) preluarea imobilelor. Pasul 3 (dacă Oroianu nu vrea să vândă): în termen de 60 de zile (adică la începutul lunii iunie) se va solicita Consiliului Local aprobarea demarării procedurilor de expropriere pentru cauza de utilitate publică. Clar, nu?

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here