BAIA MARE – Asocierea ARL Cluj & Zoicaș & Baltă a ajuns în primul an de contract pentru întreținerea străzilor la încasări de 4,2 milioane de euro

0
1304

INFRASTRUCTURĂ. În 15 februarie 2019, municipalitatea Băii Mari, prin primarul Cătălin Cherecheș, a livrat cel de-al șaptelea contract subsecvent, în cuantum de 1,5 milioane de lei, asocierii de firme care prestează asfaltări și plombări ale străzilor din localitate. Contractul stabilea plata lucrărilor efectuate până la 15 martie 2019.

 

În cele 12 luni care au trecut de la semnarea contractului cu municipalitatea Baia Mare, asocierea de firme a cuantificat plăți de 20 milioane de lei (echivalentul a peste 4,2 milioane de euro), cu o medie de aproape 1,66 milioane de lei pe lună – dacă eliminăm din calcul perioada de iarnă, când firmele cuplate ale lui Zoicaș și Baltă au prestat deszăpezirea în Baia Mare (contract de 3,4 milioane de euro), media lunară a plăților se ridică la 2,2 milioane de euro.

 

Contractul de gestiune, întreținere și reparații a străzilor din Baia Mare a fost semnat în urmă cu un an, în 6 martie 2018, și are valabilitate până în martie 2020, lucrările fiind executate de asocierea de firme Antrepriza Reparații și Lucrări (ARL) Cluj SA  (societate deținută de austriecii de la Strabag) – Construrom SA (controlată de Marcel Zoicaș) – Nord Vest Infrastructură  și Servicii SRL (controlată de prin fiul său, Ionuț Baltă).

 

Valoarea exactă a contractului-cadru nu s-a pronunțat, acesta fiind unul vast, „de 30, chiar 40 de milioane de euro”, după cum a spus, la semnarea contractului, primarul Cherecheș – estimarea maximă a beneficiarului (municipiul Baia Mare) fiind inițial, la licitația din vara anului trecut, de 70 de milioane de lei + TVA.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here