AVERTIZARE – Cod portocaliu de inundații în Maramureș, depășiri probabile ale cotelor de apărare

0
197

COD PORTOCALIU. Specialiștii Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) au emis astăzi, 31 martie, avertizare Cod portocaliu de inundaţii pe râuri din mai multe bazine hidrografice din Maramureș. Potrivit hidrologilor, în intervalul 1 aprilie – 2 aprilie, în Maramureș va fi în vigoare avertizarea Cod portocaliu de inundaţii pe râurile din bazinele hidrografice Vişeu, Iza, Tur și Lăpuş.

 

Avertizarea este în vigoare până luni la miezul nopţii. De asemenea, printre bazinele hidrologice afectate de scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide, cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri, în Maramureș, cu depăşiri ale Cotelor de Apărare sunt: Tisa, Vişeu, Iza, Tur, Someş.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here