AU ÎNCĂLCAT LEGEA – Administrația Băii Mari a pierdut procesul în care Drusal i se interzicea ajustarea tarifului până când parametrii contractuali nu se modifică cu peste 30%

0
704

DECIZIE. Soluție definitivă în dosarul în care firma Drusal SA solicita în instanță anularea prevederii din Regulamentul de salubrizare ce prevedea ca municipalitatea Băii Mari să aprobe ajustarea tarifelor doar în cazul în care parametrii inițiali ai contractului dintre părți se modifică cu peste 30%. În fază inițială, decizia a fost pronunțată în 8 martie 2017, de Tribunalul Maramureș, însă Primăria Baia Mare a făcut recurs, acesta judecându-se în Cluj-Napoca.

 

Recent, Curtea de Apel Cluj a soluționat dosarul nr. 2145/100/2016, menținând în întregime decizia Tribunalului Maramureș, obligând Primăria Baia Mare să-i plătească operatorului de salubritate și cheltuielile de judecată (în sumă de 4.760 de lei). Decizia este definitivă și executorie și ridică mari semne de întrebare atât asupra modului de acțiune a „sfătuitorilor” (departamentul juridic și secretarul Primăriei, Lia Mureșan), dar și asupra deciziilor luate de cei care fac parte din Consiliul Local (CL) Baia Mare.

 

Practic, în primăvara anului trecut, ignorând, spre rușinea lor, prevederile legale, CL Baia Mare a luat hotărârea să încalce legea, opunându-se Ordinului nr.109 al Autorității Naționale de Reglementare, și mutând cu de la sine putere (și nelegal, avea să se constate după aceea!) pragul de 5% de depășiri de costuri de la care e obligat să aprobe modificarea contractului la un prag de 30%. După înfăptuirea nelegalității (girate de Mircea Niculae și tot departamentul Juridic, de Lia Mureșan – secretarul orașului, precum și de ceilalți celebri avocați din CL Baia Mare – Cristian Niculescu-Țâgârlaș, Marin Brăgaru), Primăria a trimis societății Drusal un act adițional prin care i se cerea să ia act de modificarea contractului – conform acestuia, Drusal avea voie să solicite o modificare de contract, doar dacă costurile creșteau cu peste 30% și nu cu 5% cât prevedea legea.

 

Logic, Drusal a refuzat semnarea actului adițional și a contratacat Hotărârea CL în instanță, rezultatul îl aveți mai sus. Așadar, cei de la Primărie ne-au mai văduvit de 1.000 de euro (piece of cake), plătiți din bani publici, pentru o decizie nelegală pe  care au vrut să o ia, forțat și încălcând legea. Militez pentru plata acestei sume din salariile celor care au girat profesional decizia.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here