ARGUMENT – De ce e lipsită de credibilitate motivația deputatului Sorin Bota de a renunța la funcția din PSD

0
532
Sorin Bota (Foto: tirmagazin.ro)

DEMISIE. Etern-parlamentarul PSD Maramureș Marius Sorin Ovidiu Bota, acum deputat, și-a dat demisia din funcția de vicepreședintele al PSD Maramureș. Impactul gestului e nul, nici nu merită comentat, însă motivația servită publicului plictisit de traseismul politic autohton este puerilă. Asta merită dezbătută (scurt, că n-o să pierdem multe clipe din viață cu decizia lui Bota, după care n-a plâns nimeni, nici măcar el).

 

Decizia lui Bota a venit la scurtă vreme de la anunțul liderului PSD Liviu Dragnea de a-l nominaliza pe ex-ejectatul comic Răzvan Cuc în funcția de ministru al Transporturilor. Bine, doar cei total dezinteresați de mocirla politică românească nu sunt la curent cu cel mai mare deziderat al lui Bota, acela de a prelua la un moment dat Ministerul Transporturilor, acolo unde, să recunoaștem, s-au perindat destule non-valori.

 

Și acum, Bota era în cărți pentru șefia bănosului și risipitorului minister, numai că acesta este deja perceput ca Julia Roberts în Runaway Bride, adică cineva mereu cerută-n căsătorie, dar niciodată măritată. Cu amendamentul că pe Bota nu l-a dus niciun șef pesedist “la altar”, doar l-a amăgit c-o va face.

 

A zis c-a demisionat că are probleme medicale în familie. Și că nu pleacă din partid, rămâne membru pesede. De ce nu stă în picioare argumentul? Pentru că funcția de vicepreședinte PSD într-o filială județeană e decorativă. Ca fiscusul. Adică oricum nu faci nimic. A zis-o și Zetea (preș. la PSD Maramureș): „Are niște probleme medicale în familie. Totuși nu înțeleg de ce și-a dat demisia, putea să rămână vicepreședinte”.

 

În consecință, au început zvonurile: că pleacă la ProRomânia lui Ponta. El zice că nu, Zetea zice că nu. Eu zic că nu-i important. Important e să zici adevărul: Bota nu a demisionat din funcția de vicepreședinte PSD Maramureș pentru că are necazuri în familie. Pentru că nu i-a cerut nimeni să sape șanțuri, adică să se ostenească în contul acestei funcții, repet, decorative.

 

Cred că a făcut-o pentru a atrage atenția că-i supărat pentru că Ambasadorul Maramureșului l-a numit pe Cuc la Transporturi în locul lui. Și că județenii (Zetea) nu l-a susținut în fața teleormăneanului Daddy. Atât. Viața merge înainte, Moscova nu crede în lacrimi…

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here