ANTICIPAȚIE 2MNEWS – Ciprian Codreanu, omul lui Zetea de la SGA Maramureș, va fi schimbat de la conducere: revine Podar

0
1384
Ciprian Codreanu - Ioan Podar

EXCLUSIV. Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Maramureș are la conducere, din 27 noiembrie 2017, un om numit politic, pe Ciprian Cosmin Codreanu. Surse politice, administrative și din interiorul structurii superioare a SGA Maramureș – adică ABA (Administrația Bazinală de Apă) Someș-Tisa, au confirmat că omul lui Zetea va fi schimbat de la conducere în 14 ianuarie 2019.

 

Practic, în acest moment, Ciprian Cosmin Codreanu, vicepreședinte TSD Maramureș și fost consilier la Cancelaria Prefectului în timpul mandatului lui Anton Rohian, conduce SGA Maramureș prin delegație, directorul plin al instituției, Ioan Nan Podar fiind în concediu medical. Ei, în 14 ianuarie 2019, concediul medical al lui Podar se sfârșește și omul revine în funcție, conform Codului Muncii. Implicit, tânărului pesedist Codreanu, apropiat de aripa Îngerului de la județeana de partid și promovat profesional pe criterii… politice, îi va înceta mandatul de delegare (logic, pentru că o instituție nu poate fi condusă de doi directori generali).

 

Codreanu (35 de ani) e economist și a intrat fără să știe în malaxorul șefilor de la Ape, care seamănă cu o vâltoare (mai mult arhaică decât tradițională), funcția de conducere fiind mai mereu una în care politicul a încercat să-și bage coada și de multe ori a și reușit. Urmează argumentele din istoria recentă a funcțieid e director SGA Maramureș.

 

În iulie 2013, cel numit de liberali, Grațian Taloș, a fost destituit, fiind înlocuit, o scurtă perioadă, de Dan Cânţa, şeful Administraţiei Bazinale Someş-Tisa. Asta până l-au detectat pe Ioan Nan Podar, numindu-l, în vara lui 2013, director interimar. Pe Podar l-au ținut interimar de era să iasă la pensie. În toamna lui 2014, Podar era tot director interimar. N-a mai fost, l-au suspendat din funcție în urma inundațiilor din 21 septembrie și l-au cercetat disciplinar. În fine, l-au tot cercetat până a ajuns director plin.

 

Asta a durat până în 27 noiembrie 2017, când pesedistul din fruntea filialei județene (Gabriel Valer Zetea) și-a dat seama că Podar e bolnav și că Codreanu n-are și el un loc de muncă după ce a servit la Cancelaria prefectului Rohian. În consecință, la final de noiembrie 2017, a reușit să tragă sforile de păpușar politic netalentat și să-l înscăuneze director delegat (adică interimar) pe Codreanu, într-o țară-n care carnetul de partid a devenit mai important decât calitățile profesionale.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here