ANTICIPARE – Fost președinte PSD Maramureș, favorit pentru preluarea conducerii Fondului Suveran de Investiții al României

1
655

NUMIRE. Mircea Ursache (64 de ani), fost președinte al PSD Maramureș în perioada 2009-2013 (timp de trei ani și opt luni), va fi, cel mai probabil, desemnat ca șef al Fondului Suveran de Investiții al României.

 

Ursache, absolvent al Academiei Tehnice București (în 1979) este unul dintre cei mai vechi “deținător de funcții de conducere” în autorități și agenții de control financiar. A fost șef (președinte sau vicepreședinte) la AVAB, AVAS, Consiliul de Supraveghere al Fondului Proprietatea, Comisia de restructurare economico-socială a României și Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

 

Pentru că nu a mai fost selecționat pentru un nou mandat la ASF, unele voci publice au opinat impacientate că Ursache ar fi căzut în dizgrația regimului Dragnea. Realitatea este că lui Ursache i s-a reținut o altă funcție, mai importantă decât cea pe care a deținut-o la ASF, respectiv cea de șef al viitorului Fond Suveran de Investiții al României, care a fost deja avizat.

 

Conform lui Ursache, Guvernul a pregătit cadrul legislativ (n.red., Ordonanțe de Urgență) pe care să se construiască chiar mai multe fonduri suveranede dezvoltare şi investiţii.

 

Primul fond suveran de investiții va fi alcătuit, în principal, din câteva zeci de companii de stat profitabile și se va folosi de veniturile din dividende, din cele provenite din emisiuni de obligaţiuni și chiar din vânzarea activelor neperformante (case de odihnă, sau hoteluri care aparţin unor companii al căror obiect de activitate este cu totul altul) ale respectivelor firme, pentru a dezvolta sau iniția afaceri în domenii considerate prioritare pentru stat – noi companii în care statul va fi unic acționar sau acționar împreună cu alte fonduri de investiţii sau investitori privaţi.

 

În ASF totuși a păstruns un maramureșean, deputatul Marius Sorin Bota, desemnat vicepreşedinte (membru executiv pentru sectorul instrumente şi investiţii financiare).

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. Ursache e un profesionist.A fost cel mai bun ,mai uman,mai inteligent si mai diplomat lider pe care l-a avut Psd MM de la Liviu Bindea incoace.
    A plecat de la Baia Mare cand a vazut zecile de semianalfabeti care doreau functii in administratie si partid
    .Pacat de faptul ca s-a increzut in fata de homeless a celui care si-a tradat pana si nashul.E o alegere inteleapta pentru aceasta sarcina !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here