ANIVERSARE – 2MNEWS, un an, aproape 1.000 de articole exclusiv din și despre Maramureș

0
281

EDITORIAL. Am scris de atât de multe ori despre subiectul ăsta (un punct media împlinește x ani) încât termenul déjà vu e prea puțin pentru a descrie starea. Adevărul e că mi se rupe. Aniversările nu contează. Le dăm prea mare importanță. Important e drumul până la ele. Și mai e important ce rămâne în urmă. Și cred că 2mnews a lăsat ceva în urmă. Urmele :). Unele adânci, altele superficiale, unele triste, altele amuzante, unele absente, altele importante. În general, însă, le-am transferat pe toate în sertarul cu uitări. Știu, păi nu ziceam că-s importante? Și atunci? N-are sens…

 

E important să nu ne cramponăm, să nu trăim exclusiv din amintiri. Și avem multe amintiri. Aproape 1.000 de articole exclusiv din și despre Maramureș. Într-un singur an. Și, având multe amintiri, e necesar să facem loc, să eliberăm spațiul (e limitat!, deși tuturor ne place să ne mințim c-am atins universul, trăim în “cutii”) pentru ceea ce urmează. Pentru a putea continua să mergem, chiar și atunci când ne place locul în care suntem. Pentru că așa e firea noastră. Căutăm. Mereu. Trebuie să fie ceva mai frumos, mai interesant… Și când găsim, stăm puțin ș-apoi o luăm din nou din loc. Din același motiv.

 

2mnews, un an. Nu ne felicitați, vă rog. N-avem niciun merit pentru asta. Meritul e al timpului, c-a trecut. Meritul nostru, dac-avem vreunul, e pe undeva pe acolo, pe www.2mnews.ro. Și pentru asta nu ne felicitați, dacă vreți să aflați, dacă vă interesează găsiți soluția – doar scriem pentru oameni inteligenți, în pofida faptului că un onorabil domn, după ce mi-a mărturisit, ca-n confesional, că e prost, m-a rugat să scriem și pentru proști (încă n-am reușit să facem asta, dovada limitării noastre asumate). Dacă feisbuciți și apreciați demersul ăsta media, apreciați nu scrierea asta, ci pagina 2mnews, pentru a afla în timp real ceea ce se-ntâmplă important. Dacă nu, nu. Nu-i cu supărare. Doar cățelușii plac tuturor.

 

16 ianuarie 2017… 🙂 n-o să le mulțumesc ca la Oscar, nominalizându-i tern, celor care au făcut posibilă apariția 2mnews și nici celor care au ținut-o-n viață, se știu ei și mă știu și pe mine, așa că nu ne formalizăm – poate bem un pahar cu vin mai spre seară, dacă avem timp (ne omoară încet condiționalul ăsta). Dar o să amintesc ceva: în ziua apariției 2mnews – datorită (din cauza, pentru unii) unui articol – a fost citat de toate (TOATE) televiziunile centrale, ziarele naționale, site-urile importante. N-am intrat pe ușa din dos și nici nu ne-am târât, pentru că nu ne place postura râmei, nici măcar la pescuit. Ne-am propus să rămânem onești. Să fim sinceri cu noi, cu voi… Nu suntem perfecți, nu vrem să fim perfectibili. Ne place cum suntem. Spuneam, doar cățelușii le plac tuturor.

 

Scriam în editorialul din 16 ianuarie 2017 ceva în care cred și acum: „… n-am venit de nicăieri, dar nici nu plecăm undeva. Rămânem aici, măcar pentru că ne-am decis să vă spunem ceea ce alţii vă ascund în speranţa că în felul acesta ne va fi tuturor mai bine.” Și pentru că-i final, cel mai important: vă mulțumesc vouă, tuturor – altfel, 2mnews n-ar avea sens.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here