UPDATE: ANCHETĂ – Primarul Cătălin Cherecheș, Laura Codruța Kovesi și Florian Coldea, în sala de anchetă privind alegerile prezidențiale

0
1197
Cătălin Cherecheș, Laura Codruța Kovesi și Florian Coldea

SUB INVESTIGAȚIE. Primarul Cătălin Cherecheș se va alătura azi lungului șir al politicienilor care au fost convocați până acum în fața comisiei parlamentare de anchetă a alegerilor prezidențiale din 2009. El a fost chemat să dea explicații în fața comisiei astăzi, începând cu ora 14, alături de Cozmin Gușă, prim-procurorul Laura Codruța Kovesi și fostul prim-adjunct al directorului SRI Florian Coldea.

 

Până acum, comisia înființată în luna mai a acestui an de Parlamentul României, cu scopul principal de a „verifica posibila existență a unor mecanisme paralele de influențare și/sau de viciere a rezultatului votului de la alegerile prezidențiale, precum și de determinare a instituțiilor și/sau persoanelor care au contribuit la realizarea acestor influențe”, a mai convocat pentru audieri o serie de politicieni sau înalți funcționari publici, printre care Traian Băsescu, Gabriel Oprea, Teodor Baconschi, Anghel Iordănescu, Vasile Blaga, Dan Andronic, Mircea Geoană și Viorel Hrebenciuc.

 

De menționat că atât Codruța Kovesi, cât și Florian Coldea au anunțat că nu se vor prezenta în fața acestei comisii, motivând că „nu au cunoștință despre aspectele aflate în cercetare”.

 

UPDATE: marți, 20 iunie, ora 14.55.

 

La fel ca Laura Codruța Kovesi și Florian Coldea, și Cătălin Cherecheș a declinat „invitația” comisiei parlamentare de anchetă cu privire la alegerile prezidențiale din anul 2009, primarul municipiului Baia Mare motivând printr-o scrisoare trimisă președintelui comisiei, senatorul Mihai Fifor, că refuză să vină la audieri, întrucât „în momentul alegerilor prezidențiale din anul 2009 eram membru PSD, îl susțineam pe domnul Mircea Geoană, candidatul partidului în respectivele alegeri.” – (conform aceleiași scrisori, colaborarea dintre Cătălin Cherecheș și Gabriel Oprea – care ar reprezenta de fapt motivul pentru convocarea în fața comisiei de anchetă – ar fi început de-abia după alegeri, în anul 2010, odată cu înființarea UNPR).

 

„Prin urmare, consider audierea mea lipsită de sens şi vă comunic respectuos că nu voi fi prezent la audieri” – își încheie misiva explicativă primarul Cătălin Cherecheș.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here