ALEGERI – Sigheteanca Daniela Onița Ivașcu, singurul liberal maramureșean ales într-o structură centrală

0
459
Daniela Onița-Ivașcu - ex-președinte PNL Sighet, proaspăt membru în Curtea de Arbitraj a PNL

PNL. Fostul președinte al PNL Sighetu Marmației, avocata Daniela Onița-Ivașcu, a fost aleasă, duminică, 18 iunie 2017, în funcția de membru al Curții de Arbitraj (CA) PNL. Curtea de Arbitraj este instanța supremă de jurisdicție a partidului, care are atribuții și competențe în respectarea Statutului și Codului Etic, soluționarea contestațiilor privind sancțiunile disciplinare – practic, este garantul respectării Statutului PNL și al regulamentelor partidului, nefiind subordonat niciunui organism de conducere din partid și fiind format dintr-un președinte și 24 de membri, cu un mandat de 4 ani (din aceștia, se aleg 8 vicepreședinți, câte unul pentru fiecare regiune de dezvoltare, iar președintele CA numește un secretar).

 

Onița-Ivașcu a fost votată de 1.066 din cei 1.750 de electori liberali. Președintele PNL Maramureș, Ionel Bogdan, și consilierul municipal Simion Bizău, ambii candidați pentru funcția de membru în Biroul Executiv, au ratat intrarea în structura de conducere (Bogdan a obținut 369 de voturi, iar Bizău 100 – numărul necesar de voturi pentru a deveni membru în BEx fiind de 636), și din cauza faptului că PNL Maramureș a susținut moțiunea perdantului Cristian Bușoi, iar câștigătorul funcției de președinte PNL, Ludovic Orban, și-a promovat echipa care l-a susținut.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here