ALEGERI PNL – Liberalii își aleg astăzi președintele. Ce candidat sprijină oficial și cu cine votează, de fapt, membrii delegației PNL Maramureș

0
233
Ludovic Orban și Cristian Bușoi

SCRUTIN LIBERAL. Sâmbătă, 17 iunie, este o zi importantă în calendarul politic al Partidului Național Liberal – cei 5.000 de delegați reuniți în cadrul Congresului Național organizat la Romexpo București urmând să decidă astăzi cui îi vor încredința mandatul de președinte al partidului pentru următorii ani.

 

În cursa pentru obținerea postului numărul unu în partid (ocupat în acest moment cu caracter interimar de sibianca Raluca Turcan) s-au înscris inițial trei membri marcanți ai  formațiunii: Cristian Bușoi, Ludovic Orban și Viorel Cataramă. Cum ultimul dintre aceștia nu a reușit să adune în cadrul campaniei preliminare cele zece voturi necesare (filiale PNL) care să îi susțină moțiunea de candidatură la funcția de președinte (moțiune intitulată „Politica națională – Calea liberală”), pe buletinele de vot au mai rămas trecute doar două nume, cele ale lui Bușoi (cu moțiunea „PNL – partidul viitorului. Pentru o Românie dreaptă, echilibrată și puternică”) și Orban (cu moțiunea „Partidul Național Liberal – Forța Dreptei”).

 

Cum votează maramureșenii?

 

Pentru aceste alegeri, PNL Maramureș a deplasat la Congres o delegație aflată sub conducerea președintelui de filială, Ionel Bogdan. La nivel declarativ cel puțin, maramureșenii îl susțin pe Cristian Bușoi (cel a cărui moțiune de candidatură au și susținut-o în mod oficial). Spunem „la nivel declarativ” deoarece – în ciuda discursurilor repetate de susținere a candidaturii severineanului – nu toți maramureșenii agreează această alegere, lui Bușoi reproșându-i-se atât „moliciunea” percepută ca un defect major în lumea politică , cât și – mai ales – faptul că este „omul lui Iohannis”, un președinte care nu a susținut în mod suficient filiala maramureșeană atunci când aceasta a avut mai multă nevoie.

 

Și cum membrilor delegației PNL Maramureș nu li s-a impus prin mandat să voteze varianta susținută oficial de partid, se pare că majoritatea vor vota cu Ludovic Orban, acesta fiind privit ca un politician mai „înfipt” și mai pregătit să facă față luptelor de pe scena politică românească.

 

Obiective secundare

 

În altă ordine de idei, membrii delegației maramureșene se află totuși în consens în ceea ce privește sprijinirea prin vot a președintelui Ionel Bogdan și a consilierului local PNL Simion Bizău care candidează ca membri în structura de conducere a partidului (tot astăzi se votează și componența Comisiei Naționale de Revizie și Cenzori (CNRC) și a Comisiei de Arbitraj (CA).

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here