AFLĂ – Cu cât s-au împrumutat maramureșenii și firmele din județ de la instituțiile financiare

0
130

OFICIAL. Până la finalul anului 2018, totalul creditelor acordate maramureșenilor și firmelor înregistrate în județ de instituțiile financiare (în cea mai mare parte, bănci) a fost de aproape 3,4 miliarde de lei (respectiv, 3,397 miliarde lei) – prezenta statistică totalizează atât creditele în lei, cât și cele în valută, ulterior convertite în moneda națională.

 

Suma reprezintă 1,34% din totalul creditelor la nivel național (253,746 miliarde de lei), acestea înregistrând o creștere procentuală de 7,8% compartiv cu finalul anului 2017.

 

Din această sumă de 3,4 miliarde de lei, în Maramureș, 4% (adică 137,3 milioane lei) reprezintă credite restante la finalul anului trecut, conform unei raportări oficiale a Băncii Naționale a României, ceea ce clasează județul nostru pe locul 10 în clasamentul național procentual al creditelor restante.

 

Liviu DAMIANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ