AFLĂ – Cu cât s-au împrumutat maramureșenii și firmele din județ de la instituțiile financiare

0
208

OFICIAL. Până la finalul anului 2018, totalul creditelor acordate maramureșenilor și firmelor înregistrate în județ de instituțiile financiare (în cea mai mare parte, bănci) a fost de aproape 3,4 miliarde de lei (respectiv, 3,397 miliarde lei) – prezenta statistică totalizează atât creditele în lei, cât și cele în valută, ulterior convertite în moneda națională.

 

Suma reprezintă 1,34% din totalul creditelor la nivel național (253,746 miliarde de lei), acestea înregistrând o creștere procentuală de 7,8% compartiv cu finalul anului 2017.

 

Din această sumă de 3,4 miliarde de lei, în Maramureș, 4% (adică 137,3 milioane lei) reprezintă credite restante la finalul anului trecut, conform unei raportări oficiale a Băncii Naționale a României, ceea ce clasează județul nostru pe locul 10 în clasamentul național procentual al creditelor restante.

 

Liviu DAMIAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here