ADOPTAT – Care este bugetul municipiului Baia Mare în 2017 – bonus: o comparaţie cu bugetul de anul trecut

0
501
Consiliul Local Baia Mare - Adoptarea bugetului municipal pe anul 2017

BUGET. Astăzi a fost adoptat bugetul general al municipiului Baia Mare pe anul 2017, aşa cum estima în februarie viceprimarul cu atribuţii de primar interimar Marinel Rob – „în a doua jumătate a lunii martie”, la o lună de la finalizarea proiecţiei bugetare pentru anul în curs.

 

Municipiul Baia Mare şi-a structurat bugetul pe 2017 pe venituri de 353,6 milioane de lei şi pe cheltuieli de 355 de milioane de lei, diferenţa (aproape 1,4 milioane de lei) fiind completată din excedentul bugetar din 2016.

 

Comparativ, anul trecut structurarea bugetului s-a făcut pe venituri de aproape 340 de milioane de lei şi cheltuieli de 340 de milioane de lei. În aparenţă, bugetul pe 2017 e mai mare decât cel precedent, faptic însă lucrurile stau diferit, bugetul fiind grevat de creşterile de salarii (doar bugetul necesar cheltuielilor de personal pe 2017 depăşeşte 194 de milioane de lei) şi de eliminarea unor taxe şi impozite care aduceau bani la bugetul local.

 

În plus, în 2016 s-au plătit peste 11 milioane de lei pentru creditele luate de municipalitate, iar în acest an se vor plăti 12,25 milioane de lei.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here