ADIO – A murit Ion P. Pop, dar au rămas „De dragul tău mi-am cumpărat adidaşi” și „Atunci am învins Fiorentina”…

0
1578
Ion P. Pop

TRIST. A murit  Ion P. Pop. Mare jurnalist sportiv maramureșean. Matusalemic. A-nvățat multe și i-a-nvățat și pe alții. I s-a spus “Legenda vie a presei maramureşene”, “Mister Basorelief”, “Gazetarul de 5 stele”, “Lector” și poate-n multe alte feluri. Însă mereu laudativ. Ca unui lord căruia nu ai ce să-i reproșezi.

 

La 3 februarie 1972, în urmă cu 46 de ani, Ion P. Pop  scria primul “Basorelief”, rubrică despre care Dumitru Graur, preşedintele Asociaţiei Presei Sportive din România, spunea că este „cea mai longevivă rubrică de sport din România” şi poate chiar din lume. A muncit (da, presa nu e un pamplezir decât pentru cei din afara ei) pentru ziarele „Pentru Socialism” și apoi, după decembrie ’89,  „Graiul Maramureşului”. Era un fidel cum acum nu se mai nasc, ăsta era păcatul lui.

 

A murit Ion P. Pop, sufletul Asociației Presei Sportive din Maramureș. Avea 79 de ani. Dar au rămas „De dragul tău mi-am cumpărat adidaşi” și „Atunci am învins Fiorentina”. Și toate amintirile sale. Și motivaționalele. Și exemplele. Și câte a mai lăsat pe aici… O ultimă reverență și respect veșnic. De ceva timp, ne mor lorzii.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here