ACTIVITATE – Recunoștință din partea Vicariatului Ortodox Ucrainean pentru singurul consilier județean maramureșean reprezentant al minorității ucrainene

1
445
Nicolae Mișulec

MERIT. Vicariatul Ortodox Ucrainean i-a acordat unicului reprezentant al etniei în forul administrativ al județului Maramureș, Nicolae Mișulec din satul Valea Vișeului, un act de recunoștință pentru activitatea acestuia în Consiliul Județean Maramureș. Mișulec, membru în conducerea PNȚCD Maramureș (și fost președinte al filialei județene), a devenit consilier județean pe lista Coaliției pentru Baia Mare, alianță electorală din care au făcut parte și țărăniștii.

 

Mișulec a susținut din postura de membru în Comisia Culte, Cultură, Învățământ obținerea de sprijin financiar pentru bisericile aflate în constructie pe Valeavăile Ruscova și Vișeului (Parohia Ruscova 1, Mănăstirea Ruscova, Mănăstirea Valea Neagră, Parohia 2 Petrova etc.). De asemenea, el a militat pentru includerea Festivalului Internațional al Ucrainenilor Huțuli în programul cultural prioritar al județului (succes care i-a adus… reproșuri din partea reprezentantului ucrainenilor în Parlamentul României – “Poate că a dorit să confiște toate activitățile culturale ale ucrainenilor din Maramureș. A motivat că putea să primească sprijin financiar guvernamental de 1 milion de euro!”, a explicat Mișulec).

 

De asemenea, includerea satului Valea Vișeului, aflat la 2 kilometri de centrul geografic european, în proiectul cultural Satele Unite a Maramureșului a fost considerat un succes cultural-relegios, benefic satului de ucraineni huțuli.

 

În acest an, consilierul județean al minorității ucrainene din Maramureș și-a propus să-i convingă pe colegii săi din forul administrativ al județului să aprobe proiectul „Locurile memoriei și Generația Unirii”, prin care CJ Maramureș să finanțeze deplasarea cu autocare a elevilor maramureșeni din clasele IX-XII, în cadrul programului Școala altfel, pe traseu care cuprinde casele memoriale ale maramureșenilor care au participat la Marea Unite, precum și obicetive istorice importante ale județului și țării (de exemplu, Memorialul Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei din Sighetu Marmației).

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. Am citit articolul. Respect pentru munca domnului consilier. El reprezintă însă un partid politic – PNŢCD. Domnia sa este etnic ucrainean dar nu este ales pe listele Uniunii Ucrainenilor din România, unica entitate care reprezntă minoritatea ucraineană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here