ACORD – Un contrabandist care a mituit de patru ori un polițist, condamnat la… 80 de zile de muncă în folosul comunității

0
567

CONTRABANDĂ. Un contrabandist care a mituit de patru ori un polițist a fost condamnat la 80 de zile de muncă în folosul comunității. Pedeapsa a fost explicată prin faptul că agentul de la Poliția de Frontieră Poienile de sub Munte a anunțat imediat Serviciul Judeţean Anticorupţie, iar inculpatul și-a recunoscut vinovăția.

 

Povestea: în cursul anului 2017, un agent de poliţie din cadrul Poliţiei de Frontieră Poienile de sub Munte a sesizat SJA Maramureş cu privire la faptul că P.G. i-a promis sume de bani însemnate, solicitându-i în schimb să îl sprijine pentru derularea unor activităţi de contrabandă cu ţigări pe relaţia Ucraina-România.

 

Cauza a fost instrumentată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş, cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (SJA) Maramureş și ai Serviciului de Operaţiuni Speciale Maramureş. Negocierea pentru semnarea de către inculpat a acordului de recunoaştere a vinovăţiei pentru săvârşirea a patru infracţiuni de dare de mită în formă continuată s-a soldat cu o condamnare cu suspendare la 2 ani de închisoare și 80 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here