ABUZ ÎN SERVICIU – Fostul director și fosta contabil-șef a Muzeului de Etnografie din Baia Mare, trimiși în judecată de DNA

0
665

JUSTIȚIE. Speța abuzului în serviciu de la Muzeului de Etnografie și Artă Populară Baia Mare a fost finalizată, după un an de la începerea cercetărilor, cu trimiterea în judecată a fostului director Gheorghe Robescu și a contabilei-șef Doina Petrică pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu în formă continuată.

 

Conform DNA, în perioada 2014-2015, în contextul efectuării unor reabilitări la obiective din cadrul Muzeului de Etnografie din Baia Mare, Robescu, în calitate de director al instituției și ordonator de credite, a dispus, cu încălcarea prevederilor legale, realizarea de lucrări la Casa Poartă, în lipsa unui proiect tehnic, a autorizației de construire, a unei prevederi bugetare și a unei finanțări pentru realizarea construcției, precum și achitarea sumei de 68.108 lei către o firmă care prestase lucrările respective, deși o parte din respectivele cheltuieli erau nejustificate.

 

Plata efectivă a lucrărilor a fost efectuată de Doina Petrică în lipsa documentelor care trebuia să certifice exactitatea sumelor de plată, recepția bunurilor și executarea serviciilor. În cauză, s-a dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra unor imobile ce aparțin celor doi inculpați. Dosarul va fi judecat la Tribunalul Maramureș.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here